CRF50F

Perfekt för de unga förarna att träna upp sin balans och körteknik innan de klättrar upp på de större modellerna och in i den vuxna crossvärlden. CRF50F har inverterad gaffel, 49cc fyrtaktsmotor, 3-växlad med automatisk koppling och låg 548 mm sitthöjd gör motorcykeln enkel att köra även för de allra minsta. Kraftigt byggd, stark och robust i sin konstruktion och med en aggressiv styling precis som sina större CRF-bröder. Både design och dekaler lika som på Hondas tävlingsmaskiner. En CRF50F ger mycket skoj för hela familjen.

CRF-R-inspirerad design på alla plastdetaljer och färger i ny grafik. Motor med låga utsläpp uppfyller de mest rigorösa terrängutsläppsnormerna. Smal,110mm lång dyna, uppdragen i framkant på den slimmade bränsletanken gör att föraren enkelt kan ändra sittställning under körningen. Låg sitthöjd, endast 548mm, gör att även korta förare behärskar en CRF50F. Gasreglaget går enkelt att spärra för att hålla låga topphastigheter och ökas allt eftersom förarens körskicklighet utvecklas. Ett inbyggt tändningslås förhindrar obehöriga att starta motorcykeln.Styre i Motocross-stil med vadderat skydd. Små smidiga hand-och fotreglage anpassade för unga förare. Hondas världsberömda höga kvalitet och bra andrahandsvärde ingår i köpet av en CRF50F.CRF50F är liten i sitt format och enkel att ta med i bilen när det blir dags att åka till närmaste motocrossbana. Tvättbart luftfilter, enkelt demonterbart underlättar när det är dags för underhåll. Grovmönstrade fotpinnar med bra grepp för fötterna även när de blir leriga. Slitstarka plastdetaljer som tål de flesta påfrestningarna.

MOTOR

Pålitlig 49cc SOHC fyrtaktsmotor med kompression 10:1 och fina prestanda i den lilla klassen. Underhållsfri CDI-tändning ger en stabil förbränning och enkel service. En 11mm förgasare håller nere bränsleförbrukningen och ger bra gasrespons genom hela varvtalsregistret. Smidigt växelskifte via fotreglage och automatisk koppling ger en enkel drift och enkla starter. Hållbar #420 drivkedja ger låga underhållskostnader. Ljuddämparen är utrustad med gnistskydd och håller en låg ljudnivå. Bra för grannsämjan…
Sluten vevhusventilation förlänger livslängden på motorn då inga föroreningar från motorns förbränning kommer in i oljeförsörjningen.

CHASSI

Höghållfast stål i ram och svingarm med hög kvalitet. Inverterad teleskopgaffel med 87mm fjädringsväg, sväljer de flesta ojämnheterna.
Enkeldämpare bak i samarbete med en förstärkt svingarm. Dämparen har 70mm fjädringsväg.
28-ekrade, 10 tums pressgjutna aluminiumfälgar är extra hållbara och tål tuffa tag.
Kraftfulla bromsar fram och bak ser till att föraren snabbt får ner farten när det behövs. Grova och hållbara terrängdäck med bra bett och slitstyrka.