SH MODE 125 2021

Hondas fashionabla SH-modell får en uppdaterad design, LED-strålkastare, nästa generations ram ”enhanched Smart Architecture Frame” (eSAF) och fyrventils, vattenkylda SOCH ”enchanched Smart Power Plus” (eSP +)-motorn. Nya hjul är försedda med bränslebesparande däck. Nytt är också ett handskfack med USB-A-uttag, större förvaringsutrymme under sadeln och Smart Key-tändlås.

 

Sedan ankomsten av den ursprungliga SH50 år 1984, har den bestående populariteten resulterat i att Hondas SH-modeller förtjänat sin status som ett eget varumärke inom varumärket, och där SH-skotrarna används flitigt av människor över hela Europa som en integrerad del av deras dagliga liv.

Under årens lopp har SH-familjen ständigt vuxit och utvecklats, med en försäljning på totalt över en miljon enheter sedan introduktionen, tack vare utmärkt motorprestanda och bränsleekonomi plus kvick, säker hantering och trygg stabilitet med sina 16-tums hjul.

SH Mode 125, som säljs i Europa sedan sommaren 2014, har breddat SH-familjens dragningskraft hos den yngre publiken. Det har visat sig vara en smart skoter på alla sätt och vis, med sin perfekta kombination av trendig stil, förtroendeingivande prestanda och låga driftskostnader.

Nu, för 2021 kommer en helt ny SH Mode 125, utformad för att leva upp till alla önskemål och förväntningar från den ständigt växande publiken av unga Hondaförare.

En smakfull uppfräschning förbättrar SH Mode 125, vars distinkta front sticker ut i skenet av en LED-strålkastare. Där in under finns en ny, lättare stålram ”enhanched Smart Architecture Frame” (eSAF) och en starkare (och bränslesnålare) ”enhanched Smart Power Plus (eSP +) fyrventilers, vattenkyld SOHC-motor. Nya aluminiumfälgar är skodda med bränslebesparande däck.

Extra lagringsutrymme är alltid en bonus, och utrymmet under sadeln är nu större. Nu kan du även dra nytta att det nya handskfacket, som även rymmer ett USB-A-uttag för att ladda dina mobila elektronikprylar. Som pricken möjliggör Smart Key-systemet manövrering av tändning och sadellåset – från förarens ficka.

STYLING & UTRUSTNING

  • Ny design ger större platt golv, vilket ökar benutrymmet
  • Ny LED-strålkastare
  • Mer plats under sadeln, USB-ladduttag i handskfacket
  • Smart Key-manövrering av tändning och sadellås

Medan den eleganta 2021-uppdateringen gör SH Mode 125 ännu mer åtråvärd, med en skarp LED-strålkastare som lyser upp vägen, har inte andra praktiska förbättringar förbisetts. Det platta golvet – en typisk SH-detalj, och den integrerade kroken från vilken du hänga en shoppingväska mellan knäna – har förlängts 10mm, vilket förbättrar benutrymmet. Sadelhöjden förblir mycket hanterbara 765mm.

Det finns nu också ett handskfack till vänster, som rymmer ett USB-A-uttag för laddning av en smartphone. Förvaringsutrymmet under sadeln har vuxit i volym med 0,5L, till 18,5L, och inkluderar bagagekrokar för att säkra last.

En Smart Key är också ett fräscht tillskott till SH Mode 125. Förvarad i en ficka, styr den både tändning och sadelns lås, för ännu bättre komfort.

Instrumentpanelen är utformad så all den viktigaste informationen är omedelbart lättavläst. En stor, centralt placerad hastighetsmätare med analog visning är omgiven av Tomgångsstopp-indikator och indikering för varningsblinkers. En bränslemätare finns centralt placerad och avståndsmätare, trippmätare och klocka är inhyst hos en LCD-display; där även diverse annan praktisk information visas.

Centralstödet är noggrant utformat, vilket gör det lättare att använda. Dessutom är ett sidostöd standardutrustning. Passagerare har inte heller glömts bort. De kan njuta av ett bekvämt utrymme plus fällbara fotplattor och handtag integrerade hos den stora pressgjutna aluminium-pakethållaren.

MOTOR

  • Ny, starkare eSP+ fyrventils, vattenkyld SOHC-motor
  • Motorn har tomgångsstopp plus EURO5-homologering
  • Och ökad bränsleeffektivitet, till 50km/l

SH Mode 125:s nya, enhanched Smart Power Plus (eSP+) fyrventils, vattenkylda SOHC-motor ger 8.4kW vid 8 500 varv per minut, med max vridmoment på 12,1Nm vid 5 000 rpm. Borr och slag är 53,5 x 55,5 mm, med kompressionsförhållande på 11,5:1.

Under utvecklingsarbetet var syftet att bygga vidare på, och förbättra formeln för den tidigare designen och producera en motor med en välbalanserad, lättanvändbar kraftleverans – med jämnt, linjärt vridmoment från låga varvtal – perfekt för urbana miljöer och förare med olika körerfarenhet. Och tack vare motorns förbättrade bränsleeffektivitet på cirka 50 km/l, (WMTC-läge) plus de nya däcken och 5,5 L-tanken, är räckvidden cirka 275 km mellan tankstoppen.

Hondas eSP lågfriktionsteknik finns i hela motorn; smart förpackning av komponenter som oljepumpen (som är integrerad hos vevhuset) bidrar till att ytterligare säkerställa effektivitet. En kompakt förbränningskammare och PGM-FI bränsleinsprutning optimerar förbränningshastighet och kylprestanda.

En offsetcylinder minskar friktionen orsakad av kontakt mellan kolv och borr, vilket ger effektiv överföring av förbränningsenergin till vevaxeln. En gjutjärnshylsa – med små ytförlängningar – håller eventuell förändring av den inre borrdiametern i schack. Denna konstruktion sänker spänningen hos kolvringen, vilket minskar friktionen.

En högeffektiv kylare – integrerad till höger om vevhuset – använder en liten, lätt fläkt som minskar friktionsförlusterna och sänker luftmotståndet. Rullmotståndet inom transmissionsenheten minskas genom användning av tre huvudlager med låg friktion, alla utformade för att hantera de belastningar de individuellt utsätts för. Främre remskiva har en fendesign som sänker luftmotståndet och där bakre remskivan minskar trycket på drivremmen, vilket ger minskade transmissionsförluster.

Den elektroniskt styrda, borstlösa ACG-startmotorn är en integrerad komponent monterad direkt på vevaxelns ände, som fungerar som både startmotor och generator. Då den är direktkopplad till motorn, elimineras alla ljud från in- eller urkoppling av startmotordrev.

Tomgångsstopp stoppar automatiskt motorn efter tre sekunder på tomgång när scootern står stilla och bromsarna anbringas, och startar den på nytt direkt när gashandtaget aktiveras. Det är sömlöst i bruk tack vare ACG och ”swing-back-systemet” som returnerar veven till sin position före luftinsug, och en dekompressionsmekanism som eliminerar vevmotstånd till följd av kompression. Den ”läser” av batteriets laddning och systemet stänger av sig självt för att undvika överdriven batteri-urladdning.

ESP+-motorn är helt EURO5-kompatibel.

CHASSI

  • Ny, lättare ram – ”enhanched Smart Architecture Frame”
  • Snygga nya hjul kompletterar nya stilen.
  • Nya däck minskar rullmotståndet och förbättrar bränsleeffektiviteten

En avancerad, nästa generations enhanched Smart Architecture Frame (eSAF) ersätter den underliggande designen av stålrör hos den tidigare modellen. Konstruerad av pressat stål ger 8% lägre vikt, och tack vare noggrant konstruerad styvhetsbalans, fås även bra hanteringskänsla, med förbättrad stabilitet, körkomfort och hållbarhet.

Styrvinkeln är 26 ° 30 ’, med 69.5mm försprång och hjulbas på 1,305mm (från 27 ° , 68mm och 1305mm). Övergripande mått är kompakta: (LxBxH) 1950mm x 670mm x 1100mm, med en markfrigång på 150mm. Kombinerat med en tjänstevikt på 118kg är det övergripande resultatet en enastående smidig och användarvänlig stadsskoter.

Teleskopframgaffen har 89mm fjädringsväg, medan fjädringen bak – med 5-stegs justerbar fjäderförspänning – har 75mm fjädringsväg. Det nya, 16-tums gjutna aluminium-framhjulet har ett 80/90-16 däck, och 14-tums bakhjulet ett 100/90-14 däck; båda däcken är också av ny modell, som är utformade för att minska luftmotståndet och förbättra bränsleeffektiviteten med 4 %.

Den 220mm hydrauliska skivbromsen fram är kopplad till den bakre 130mm trumbromsen via CBS, vilket garanterar smidig och jämnt fördelad bromskraft hela tiden, inklusive hårda inbromsningar och nödstopp.