VISION 110 2021

Hondas vardags-skoter har länge erbjudit hög byggkvalitet och fantastiskt värde för pengarna; för säsongen 2021 får den en helt ny stil, ny LCD-instrumentering och Smart Key-manövrering. Nästa generations ram ”enhanched Smart Architecture Frame” (eSAF) minskar tjänstevikten med 2 kg och matchas med en omdesignad, mer bränsleeffektiv ”enhanched Smart Power” (eSP)-motor, som behåller sin praktiska start-stopp-funktion.

 

Vision 110, som introducerades i Europa 2012, skapades för att erbjuda pålitlig, rolig mobilitet till ett attraktivt lågt pris. Och, som en maskin avsedd för daglig användning av ett stort antal kunder, är kvaliteter såsom hållbarhet, pålitlighet, säkerhet och hög komfort viktiga prioriteringsområden.

Tack vare sin enkla, pålitliga och effektiva luftkylda, bränsleinsprutade ”enhanched SmartPower” (eSP)-motor, stabilt chassi, Hondas säkerhetshöjande Kombi-bromssystem (CBS) och gott om förvaringsutrymme, har Vision 110 visat sig vara ett smart och tryggt val i den konkurrensutsatta skotermarknaden.

Och det bygger på ett stolt arv. Den första Honda skotern, 1954 års Juno K, stoltserade med en hel del ny teknik och material, och följdes fyra år senare av den revolutionerande fyrtaktsmodellen Super Cub. Med mer än 100 miljoner tillverkade över hela världen är Super Cub det mest sålda motorfordonet i historien – och är fortfarande oerhört populär ännu idag.

I takt med kundernas ständigt ökande förväntningar, är det dags för en helt ny Vision 110. Modellen använder fortfarande samma basformel som den utgående designen men är ännu smartare, lättare och mer användbar.

 

Vision 110:s design-uppdatering kretsar kring den nya, lättare ramen ”enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) och uppdaterade, bränslesnålare, luftkylda enhanced Smart Power (eSP)-motorn.

Andra nya funktioner inkluderar Smart Key-manövrering av tändning och sadelns lås och en ny LCD-instrumentering.

STYLING & UTRUSTNING

  • Vackert omdesignad och behåller det praktiskt plana golvet
  • Smart Key-styrning av tändningen och ny LCD-instrumentering

Även om den är utformad för att vara ett smidigt, lättkört transportmedel, betyder det inte att Vision 110 saknar Hondas höga kvalitet och utstrålning. För trots 2021 års nya stil är dess gemensamma DNA med resten av Hondas skoter-sortiment uppenbart. Det uppdaterade utseendet har en tydlig, dynamisk karaktärslinje med rena, eleganta detaljer.

Liksom den ikoniska SH-serien , har Vision 110 en upprätt körställning och praktiskt plana golv; den har nu även ett rejält förvaringsutrymme under sadeln, på 17.7L.

Smart Key är också ett välkommet tillskott. Förvarad i en ficka, styr den både tändning och sadellåset, för ökad bekvämlighet till stöd i det hektiska storstadslivet. Nya instrument inkluderar en lättavläst LCD-hastighetsmätare

MOTOR

  • Ny, bränslesnålare tvåventils, luftkyld, SOHC ”enhanched Smart Power”-motor
  • Med start-stopp-funktion, plus EURO5-homologering

Den 109.5cm3 bränsleinsprutade tvåventils, luftkylda, SOHC ”enhanched Smart Power”-motorn är helt omgjord för 2021 och är lätt (väger endast 22kg), slitstark och effektiv. Den levererar en toppeffekt på 6. 4kW vid 7 500 varv per minut, med ett max vridmoment på 9. 0Nm vid 5,750 varv per minut. Borr och slag är 47 x 63,1mm, med ett kompressionsförhållande på 10:1.

Den är mycket lätthanterlig, med skarp gasrespons perfekt för den urbana föraren. Och det sippar försiktigt i sig bränslet, nu med 8% förbättrad effektivitet jämfört med den tidigare designen. En räckvidd på över 260km är möjlig tack vare en bränsleförbrukning på 54,5km/l (WMTC-läge) och 4,9L i bensintanken som återfinns under sadeln.

Lågfriktionsteknik, liksom användningen av dubbla kuggremmar, införlivas hos motorns arkitektur. Den elektroniskt styrda, borstlösa ACG-startmotorn är en integrerad komponent monterad direkt hos vevaxelns ände, som fungerar som både startmotor och generator. Den är direktansluten till motorn, vilket eliminerar alla ljud från i- och urkoppling av kugghjul.

Start-stopp-systemet stoppar automatiskt motorn efter tre sekunder på tomgång när skotern står stilla och bromsarna är aktiverade, och återstartar direkt när föraren vrider på gashandtaget. Det är sömlöst i bruk tack vare ACG och ”swing-back-systemet” som återför veven till sitt läge före luftintag, och en dekompressionsmekanism som förhindrar vevmotstånd till följd av kompression.

Vision 110-motorn är nu EURO5-kompatibel.

 

CHASSI

  • Helt ny, lättare ram ” enhanched Smart Architecture Frame”
  • 2kg vikt bortbantad totalt
  • 16-tums fram- och bakhjul

En avancerad, lätt nästa generations ram ”enhanched Smart Architecture Frame” (eSAF) ersätter den underliggande stålrörsdesignen hos den tidigare modellen. Konstruerad av laser-svetsat, pressat stål, med en noggrant konstruerad styvhetsbalans, erbjuder ramen bra hanteringskänsla, med förbättrad stabilitet, körkomfort och hållbarhet – perfekt för allehanda vardagliga utmaningar.

Styrvinkeln är 26° 30′, med ett försprång på 71mm och en hjulbas på 1,280mm. Tjänstevikten är 2kg lättare, på 100kg. Sammantaget ger det en enastående smidig och användarvänlig skoter för förare av varierande erfarenhet och förmågor.

Den kraftiga teleskopframgaffeln matchas med en kompatibel bakre stötdämpare. 16-tumshjulen i gjuten aluminium är oförändrade i design och klädda med 80/90-16 och 90/90-14 fram- respektive bakdäck.

Frambromsens 220mm hydrauliska skivbroms länkar till en bakre 130mm trumbroms via CBS, vilket garanterar smidig och jämnt fördelad bromskraft i alla lägen, inklusive hårda inbromsningar och nödstopp.